Bloggen Moviemakers har skapats av – Thomas och Andreas. De har inte känt varandra så länge och det var deras gemensamma intresse för spel av olika slag och att göra film som förde dem samman. Det var under ett e-sportsevent som de träffades, då de bägge två filmade det som hände under turneringen. Thomas och Andreas började diskutera hur det är att göra film och vilken utrustning som är bäst.

På den vägen är det och nu har duon startat en website – Moviemakers, som handlar om reklamfilm, trailers och annan typ av film. Favoriten är att diskutera filmer om och för datorspel. Dessa två vill gärna dela med sig av sin resa och samtidigt ge tips och goda råd som du kan tänkas behöva. Vill du göra film eller rent av gillar spel av olika slag kommer du ha nytta av inläggen. Därför skapade Thomas och Andreas bloggen så att de kan dela med sig av deras erfarenheter och kunskaper. Förhoppnings gillar du blogginläggen och får inspiration till att göra egna filmer.

Värt att veta om Thomas

Thomas är 25 år och har sedan länge varit intresserad av att ha roligt med spel. Karlsson började att spela in filmer som berättade om hur datorspelen spelades på bästa sätt. Innan Karlsson startade Moviemakers arbetade han som målare i västra Sverige. Att arbeta som målare är ett krävande jobb och Thomas ville helst göra något annat.

Än så länge har inte Karlsson någon familj utan är ensamstående och bor i en lägenhet i centrala Göteborg. Där trivs han jättebra och har inrett lägenheten som en filmstudio där Thomas spelade in filmer och färdigställde dem för att lägga upp dem på nätet.

Värt att veta om Andreas

Andreas är 28 år och har ett relativt nytt intresse för att filma, men har sedan länge gillat att underhålla sig på datorspel och det ända sedan han var liten. Då Andreas kompisar stack hem till honom under rasterna och håltimmarna, eftersom han bodde så nära skolan.

Filmintresset började i samband med att han skulle skapa en film på sitt jobb som fritidsledare på en fritidsgård i Göteborg. Gården skaffade all nödvändig utrustning och sedan hjälpte Andreas ungdomarna att göra sina egna filmer som de sedan la ut på YouTube och på den vägen är det. Andreas bor i en villa strax utanför centrala staden med sin sambo och deras två söner. Sönerna gillar också att spela datorspel, så Andreas kan fortsätta att ha kul.

Samarbetet

De båda skriver blogginläggen som du kan läsa här på Moviemakers. Det är ytterligare ett intresse som de har gemensam – att uttrycka sig med ord. Att de är duktiga på att skriva texter och är kreativa underlättar när de gör manus och filmer. Deras intressen gör att deras syn på spel- och reklamfilmer blir underhållande och spännande!