Det krävs rätt mycket förberedelser inför att spela in en film och detta gäller även för reklamfilmer för datorspel eller vad du nu vill göra reklam för. Planering av filmen är mycket viktigt och alla detaljer ska helst vara klara innan filmningen börjar. När väl arbetet är igång är det tillräckligt rafflande och då vill ingen hålla på med praktiska detaljer som är bortglömda.

Skriva filmmanus

Det gäller att se till att ha ett filmmanus som funkar, men det är viktigt att ta en paus någon gång då och då. Därför kan det vara skönt att koppla av med ett spel på mobilen en stund, för att sedan ta nya tag.

Repliker

Finns det repliker i filmen om datorspelet är det mycket viktigt att dem sitter. Därför bör skådespelaren öva och öva så att inte det blir någon stakning eller stammande under inspelningen. Är du säker på dina repliker syns det och du slipper de irrande blickarna när du känner dig osäker, vilket syns direkt.

Miljö

För att få den perfekta miljön om datorspelet gäller det att ha den en bra scenografi, rekvisita, kläder och framför allt en inspelningsplats.

Filmutrustning

Har du funderat på vilken typ av filmutrustning du behöver? Är det bara en enkel film om ditt favoritspel som du vill lägga ut på YouTube krävs det inte någon speciell kamera. Det räcker med att du använder mobilen eller videokamera. När det kommer till spelfilmer krävs det betydligt bättre utrustning, så som reflektorer och prompter. Tänk på att det krävs bra mikrofon så att budskapet förmedlas ordentligt oavsett vilket sätt du filmar på.

Storyboard

Till sist är det dags för att göra en storyboard, vilket innebär att du har ett bildmanus som du ska följa när det dags och börja filma. I storyboarden illustreras vilket händelseförlopp filmen ska ha och vilka kameravinklar som ska användas.

Redigering

Till slut är det roligaste kvar att göra, nämligen att redigera din film. Det är stor risk att allt som har blivit filmat inte kan användas och då gäller det att redigera så att filmen blir bra i slutändan. Dessutom kan du lägga på musik och text för att få det allra bästa resultatet.

Marknadsföring

När filmen om datorspelet är klar är det dags att marknadsföra den. Du har säkert tagit reda på vilken målgrupp som filmen är ägnad åt. Då gäller det att marknadsföra på de medier där gruppen håller till, det kan vara YouTube, Twitter, Instagram eller Facebook.